Kötelező GDPR Dokumentumok

Adatkezelés weboldalak esetében

Adatkezelés weboldalak esetében
Ha a megrendelőnk szeretne egy ajánlatkérő, vagy bármilyen űrlapot a honlapján elhelyezni, amiben személyes adatokat kérünk be a felhasználótól, szükséges elérhetővé tennünk az adatkezelési tájékoztatót!

Ki, hol, miért és milyen formában
tárolja ezeket az adatokat??

A felhasználónak lehetősége és joga van tájékozódni az adatkezelés menetéről. A tájékoztatót egy jelölő négyzet melletti linkre kattintva elérheti és elolvashatja. A jelölő négyzet bejelölésével és az űrlap elküldésével elfogadja és hozzájárul az abban leírtakkal.

Adatkezelés webáruház esetében

Webáruházak esetében nagyon szigorúan kell venni az adatkezelési-és tájékoztatási kötelezettséget, mivel a megrendelések felvételekor személyes adatok kerülnek bekérésre. Bankkártyás fizetés esetén még több a kezelendő adat, de akár csak egy felhasználó regisztrációja is adatkezelésnek számít.

Az adatkezelésnek vannak szabályai, amelyeket GDPR rendeletek szabályoznak. Az adott adatgyűjtő cég profiljának megfelelően szükséges elkészíteni ezeket a dokumentumokat. Az adatoknak mindig naprakésznek
kell lenniük.
Mi minden esetben javasoljuk az erre szakosodott szakember (webjogász) bevonását!
Amennyiben felmerül ilyen igény,
ebben is tudunk segíteni.

Általános Szerződési Feltételek

A webáruházon keresztüli értékesítés gyakorlatilag azt jelenti, hogy az értékesítő és a vásárló online köt szerződést egy termék megvásárlására. A szerződés feltételeiről kötelező tájékoztatni a vásárlót! Az ÁSZF elkészítéséhez szintén javasoljuk szakember bevonását!

A tájékoztatónak tartalmaznia kell a konkrét üzletmenetet,
az értékesítés módját, az elállási jogot és annak dokumentációját.

A szerződő felek jogait és kötelezettségeit is szükséges rögzíteni.Ezt általában pdf formátumban, e-mail-ben kiküldik a webáruházak.

Meglévő weboldalra - webáruházra ingyenes előzetes elemzés!
Ingyenes tanácsadás és konzultáció!

Keressen bizalommal!